Viljan till Makt - DVD:n!

Med Viljan-DVD:n återskapas filmfesten med visningen av filmen i centrum, vilket kan vara kul för dig som var där, men också för de som inte var det (men skulle ha velat det?).

Skivan är fullproppad med extramaterial: Reportage från premiären, kommentatorspår, originalscener (från första versionen), musiken från filmen, plus några extralåtar från musikgruppen In Deed, utöver de som var med i filmen.

Priset för DVD:n är 150 kr (+eventuell fraktkostnad), vilket är ett självkostnadspris för själva skivan och tiden det tar att bränna och skriva ut omslag. Garanterat hembränd!

Om du vill beställa ett ex så klicka på länken order@flexiblefront.com, skriv ner namn adress och telefonnummer, samt vem i LBF du känner (vill du av någon anledning beställa filmen utan att känna någon i LBF, så kontakta oss via samma e-postadress, så kan vi nog ordna något).

Filmen är 55 minuter lång plus ca 30 minuter extramaterial. 
Spöktimmen med Johan Tenstam Håkan Djärv är tysk   Kort historik om LBF

Sommaren 1992 beslutar sig tre Uppsalastudenter, Jonas Alsgren, Torsten Sandbäck och Stefan Tenstam, för att bryta tristessen och spela in film. Man bildar en filmgrupp som, av förklarliga skäl, kallar sig Limited Budget Films. LBF skriver snabbt ihop ett manus och skaffar sig skådespelare via vänkretsen. Under två hektiska veckor, likt ett kringresande teatersällskap, spelar de in filmen "Viljan till makt".

Filmen klipps snabbt ihop (LBF får bara låna videouttrusningen i två dagar, så man jobbar dygnet runt). LBF beslutar också i ett tidigt skede att allt ljud ska läggas på i efterhand och skådespelarna får kliva in i Ungdomens hus i Uppsala och reprisera sina roller verbalt. Men här hopar sig dock problemen och då man för andra(!) gången misslyckas med det mödosamma arbetet med att lägga på ljudet, inser LBF att den tekniska lösningen som valts inte håller måttet, och filmen läggs i malpåse.

1997 erbjuder en annan filmintresserad studiekamrat, John Nilsson, LBF sin hjälp med att färdigställa filmen, med en ny teknisk lösning. Ett tidskrävande efterbearbete med omklippning, ljud- och musikpåläggning tar sin början.

Så, tio år efter starten, premiärvisas filmen den 15 november 2002 i Stockholm - det blir succé!

Tillbaka till Flexible Fronts huvudsida


COPYRIGHT  LBF 2003-2008
ANSVARIG UTGIVARE: JOHN NILSSON